• İngilizce 1 – Test 2



Bu Testteki Sorular (AÖL) 2014 – 2. Dönem Sınavından Alınmıştır

Soru 1
My sister hates vegetables. She ………… eats carrots.

A) frequently
B) always
C) often
D) never

Soru 2
I’m cold. ………… the window, please.

A) Open
B) Close
C) Look
D) Take

Soru 3
Don’t make noise! Your father ………… .

A) slept
B) sleeps
C) to sleep
D) is sleeping

Soru 4
My father ………… to İstanbul next week.

A) flies
B) is going to fly
C) flew
D) has flown

Soru 5
My brother ………… to the cinema two hours ago.

A) went
B) goes
C) is going
D) to go

Soru 6
They ………… football until 7 o’clock in the evening yesterday.

A) play
B) played
C) playing
D) to play

Soru 7
I ………… with my friends in the library yesterday at 3 o’clock.

A) were
B) am
C) will
D) was

Soru 8
I help my mother every day but I ………… help her tomorrow because I have exams.

A) will
B) am not
C) will not
D) do

Soru 9
My parents ………… visit my teacher yesterday because they went to work.

A) didn’t
B) don’t
C) aren’t
D) haven’t

Soru 10
You ………… swim in the river. It is full of crocodiles.

A) can
B) couldn’t
C) should
D) mustn’t

Soru 11
Please, give me ……….. glasses.

A) those
B) that
C) this
D) a

Soru 12
How ………… books do you want to buy?

A) much
B) some
C) any
D) many

Soru 13
……… do you visit your friends?

A) Who
B) What
C) How often
D) How much

Soru 14
Ten years ago, there ………… a beautiful park opposite our house, now there ………… tall buildings.

A) are / were
B) used to be / are
C) were / were
D) are / used to be

Soru 15
Student: ………… I go out? Teacher: Yes, of course.

A) Do
B) Did
C) May
D) Am

Soru 16
A: Does your mother play chess?
B: No, ………… .

A) she doesn’t
B) she does
C) she isn’t
D) she is

Soru 17
A: Do you like watching football?
B: Yes, I ………… .
A: Does your father like it?
B: No, he ………… .

A) do / doesn’t
B) don’t / does
C) do / don’t
D) does / does

Soru 18
A: Do you prefer tea or coffee?
B: ……………………

A) I’m having tea.
B) I had some tea.
C) I’ll have tea, please.
D) I have tea every day.

Soru 19
A: What is the student doing?
B: ……………………

A) She swam.
B) He’s studying.
C) You have cooked.
D) They will watch TV.

Soru 20
A: ……………………
B: I’m sorry. He isn’t in the office.

A) Can I help you?
B) Is that Mr. Aksu?
C) What can I do for you?
D) Can I speak to Mr. Aksu?

1. D 2. B 3. D 4. B 5. A 6. B 7. D 8. C 9. A 10. D 11. A 12. D 13. C 14. B 15. C 16. A 17. A 18. C 19. B 20. D