• İngilizce 6 – Test 2



Bu Testteki Sorular (AÖL) 2014 – 2. Dönem Sınavından Alınmıştır

Soru 1
We have been watching the match ………… more than an hour.

A) from
B) then
C) since
D) for

Soru 2
He was ………… a kind person that everybody liked him.

A) such
B) much
C) very
D) quite

Soru 3
Kübra ………… plays her guitar.

A) nowhere
B) easily
C) sometimes
D) yesterday

Soru 4
There are bees ………… . Be careful!

A) everywhere
B) occasionally
C) normally
D) nowhere

Soru 5
You should drive your car ………… .

A) upstairs
B) carefully
C) last night
D) generally

Soru 6
We’ll be having breakfast by the sea ………… this time tomorrow.

A) by
B) in
C) as
D) to

Soru 7
………… he closed the door, he locked it.

A) If
B) Because
C) Before
D) After

Soru 8
I had a strange dream ………… I was sleeping.

A) as soon as
B) because
C) while
D) although

Soru 9
I know a man ………… eats glass.

A) who
B) which
C) where
D) what

Soru 10
I don’t know ………… she lives.

A) that
B) whom
C) whose
D) where

Soru 11
………… you lend me your dictionary? I’ll give it back tomorrow.

A) Do
B) Can
C) Should
D) Have

Soru 12
My mother has been ………… the house all week.

A) clean
B) cleans
C) cleaning
D) to clean

Soru 13
If you mix red and white, you ………… pink.

A) would have got
B) would get
C) have got
D) get

Soru 14
My brother would buy a horse if he ………… to a farm.

A) would move
B) could move
C) moved
D) to move

Soru 15
Her sister has been ………… in England since 2012.

A) washing
B) living
C) sleeping
D) running

Soru 16
If you wear trainers, you won’t ………… in the mountains.

A) play
B) move
C) slip
D) come

Soru 17
Don’t call me at 9.00 tomorrow. ……………………

A) I was cooking the dinner.
B) I visited Rome last year.
C) I’m washing the dishes.
D) I’ll be studying English.

Soru 18
If you finish your homework, …………

A) I’ll take you out.
B) I would have gone.
C) I could travel Turkey.
D) I would buy a new car.

Soru 19
…………………… if I lived on an island.

A) I’ll have some more time
B) I would swim all day long
C) I could have gone shopping
D) I usually eat fresh vegetables

Soru 20
If you had asked me, ……………………

A) they’ll be able to visit their family.
B) I would have lent you my bicycle.
C) the teacher wouldn’t get angry.
D) he could come and join us later.

1. D 2. A 3. C 4. A 5. B 6. A 7. D 8. C 9. A 10. D 11. B 12. C 13. D 14. C 15. B 16. C 17. D 18. A 19. B 20. B