• İngilizce 6 – Test 7



Bu Testteki Sorular (AÖL) 2016 – 1. Dönem Sınavından Alınmıştır

Soru 1
- – - – you come early, you will get a good seat.

A) As
B) If
C) Up
D) Of

Soru 2
I can’t finish my project – - – - I don’t have enough time.

A) because
B) or
C) but
D) so

Soru 3
- – - – Kaan was injured, he didn’t go to hospital.

A) As soon as
B) Although
C) Because
D) In spite of

Soru 4
- – - – I get into the house, I wash my hands and take off my clothes.

A) Because
B) While
C) Although
D) As soon as

Soru 5
Esra didn’t remember the place – - – - she lost her credit card.

A) whose
B) where
C) which
D) who

Soru 6
The lady – - – - is waiting at the bus stop is an architect.

A) who
B) which
C) whose
D) where

Soru 7
It is – - – - cold today. Wear your thick clothes.

A) such
B) much
C) many
D) quite

Soru 8
Carry it – - – - , please.

A) easily
B) simply
C) carefully
D) angrily

Soru 9
It has rained. – - – - is wet.

A) Something
B) Everywhere
C) Anywhere
D) Nothing

Soru 10
Sena – - – - comes to work on time. She is a punctual person.

A) never
B) rarely
C) always
D) sometimes

Soru 11
The plane is landing – - – - .

A) next month
B) last week
C) yesterday
D) at the moment

Soru 12
If I – - – - you, I would visit my grandfather once a week.

A) am
B) do
C) were
D) had been

Soru 13
This time next month, we – - – - in Paris.

A) have been shopping
B) will be shopping
C) had shopped
D) are shopping

Soru 14
A: You are out of breath. What happened?
B: I – - – - .

A) have been running
B) am running
C) will run
D) run

Soru 15
A: My phone is out of order. – - – - I use yours?
B: Of course.

A) Should
B) Can
C) Did
D) Do

Soru 16
If you sent some flowers to Hülya, – - – - .

A) I would help her
B) he would visit him
C) she would forgive you
D) they would buy flowers

Soru 17
If I were a doctor, I – - – - .

A) can take medicine
B) will clean the window
C) would go on a picnic
D) would help sick people

Soru 18
If you mix red and yellow, – - – - .

A) it breaks
B) they will melt
C) it becomes ice
D) you get orange

Soru 19
If we had saved money, we – - – - .

A) could have bought a house
B) would have told about you
C) would have tasted better
D) could have found a job

Soru 20
If you don’t take your medicine regularly, – - – - .

A) you will be healthy
B) you can open the door
C) you will never get better
D) you can solve the problem

1. B 2. A 3. B 4. D 5. B 6. A 7. D 8. C 9. B 10. C 11. D 12. C 13. B 14. A 15. B 16. C 17. D 18. D 19. A 20. C