• İngilizce 7 – Test 7



Bu Testteki Sorular (AÖL) 2016 – 1. Dönem Sınavından Alınmıştır

Soru 1
Duru’s family is proud – - – - her because she is the most successful student at the university.

A) for
B) at
C) of
D) on

Soru 2
My aunt is good – - – - drawing pictures.

A) at
B) in
C) on
D) of

Soru 3
London is famous – - – - its foggy and rainy weather.

A) for
B) at
C) of
D) in

Soru 4
Tourists all around the world are interested – - – - Turkish culture.

A) to
B) at
C) on
D) in

Soru 5
The garden is – - – - of flowers.

A) afraid
B) proud
C) full
D) good

Soru 6
My father is – - – - with his car at the moment.

A) ashamed
B) busy
C) worried
D) interested

Soru 7
Ahmet has been interested in politics – - – - he graduated from the school.

A) yet
B) since
C) already
D) recently

Soru 8
The mechanic hasn’t repaired the car – - – - . We must wait.

A) yet
B) ever
C) just
D) already

Soru 9
I have – - – - seen such a bad storm before.

A) ever
B) lately
C) never
D) so far

Soru 10
Melda – - – - her keys. She is upset.

A) would lose
B) will lose
C) to lose
D) has lost

Soru 11
It – - – - raining all day. The roads are wet.

A) has been
B) had been
C) will be
D) is

Soru 12
I – - – - Esin before she graduated from university.

A) had been visiting
B) will be visiting
C) have visited
D) had visited

Soru 13
The baby – - – - all night yesterday. So, we took her to the doctor to see if everything was all right.

A) has been resting
B) had been crying
C) will be sleeping
D) is laughing

Soru 14
In the Central Anatolian Region, there is an extraordinary spa – - – - is unique in the world.

A) who
B) what
C) which
D) where

Soru 15
Teacher: “Sit down.” The teacher – - – - us to sit down.

A) said
B) told
C) asked
D) spoke

Soru 16
Ali: “I bought a black suit yesterday.” Ali said that he – - – - a black suit the previous day.

A) will buy
B) is buying
C) had bought
D) has bought

Soru 17
Emir: “I am going to the cinema next week.” Emir said that he was going to the cinema – - – - .

A) last week
B) the next week
C) the previous week
D) the following week

Soru 18
Ayça: “Where is my umbrella?” Ayça asked me – - – - her umbrella was.

A) where
B) which
C) what
D) if

Soru 19
- – - – when you phoned.

A) I will be sleeping
B) I am watching TV
C) I had been studying
D) I have been cooking

Soru 20
When I arrived at the airport, – - – - .

A) the children will tidy their room
B) the plane had landed
C) he posts the letters
D) the bus has arrived

1. C 2. A 3. A 4. D 5. C 6. B 7. B 8. A 9. C 10. D 11. A 12. D 13. B 14. C 15. B 16. C 17. D 18. A 19. C 20. B